Unicon indvier Danmarks største betonanlæg

Lørdag den 10. februar indvier Unicon officielt sit nye betonanlæg i Odense, der med en samlet produktionskapacitet på 160 kubikmeter beton i timen bliver landets største. Anlægget beløber sig til et større tocifret millionbeløb og er et vigtigt skridt i Unicons danske planer.

 

I 2017 indledte Unicon en omfattende strategi, der gennem massive investeringer for et trecifret millionbeløb over de kommende tre til fem år skal styrke Danmarks største færdigbetonproducents tilstedeværelse i Danmarks vækstpunkter. Første skridt var opførelsen af et nyt betonanlæg på en 20.000 kvadratmeter stor grund i Tietgenbyen i Odense, og det står nu klar til at blive indviet lørdag den 10. februar.  

 

- Da vi i sin tid udpegede Odense som et af landets vigtigste vækstområder, skyldtes det ikke mindst udsigten til markante investeringer i byggeriet fra både det offentlige og private. De prognoser har vist sig at holde stik, og vi oplever i den grad travlhed i Odenseområdet og på Fyn. Derfor ser vi meget frem til at få gang i vore nye topmoderne betonanlæg, så vi kan servicere vores faste kunder samtidig med, at vi leverer til de store projekter på Fyn, siger Jan Søndergaard Hansen, der er regionsdirektør hos Unicon.

 

Fordobling af kapacitet

Unicons nye betonanlæg, som alene udgør en investering på et større tocifret millionbeløb, erstatter to ældre fabrikker i henholdsvis Højby og på Odense Havn og vil beskæftige godt 30 medarbejdere.

 

Med to 4 m3 blandere får Unicon to produktionslinjer med en samlet kapacitet på i alt 160 kubikmeter beton i timen, hvilket gør det nye betonanlæg i Odense til landets største. Desuden vil der som noget nyt være to udløb under hver blander. Det betyder, at Unicon vil kunne fylde bilerne hurtigere og dermed udnytte bil og produktionskapacitet bedre.

 

- Det bliver kapacitetsmæssigt det største betonanlæg i Danmark, og det vil have cirka 25 til 30 procent ekstra kapacitet sammenlignet med vores store fabrikker i hovedstadsområdet. Ved at erstatte to ældre fabrikker med én ny og topmoderne får vi også en mere ensartet betonproduktion, hvilket er en afgørende faktor for vores kunder, forklarer Jan Søndergaard Hansen og fortsætter:

 

- Vi ser naturligvis frem til at få mest mulig kvalitet og kapacitet ud af den nye fabrik, så vi kan følge med den store efterspørgsel. Men det vigtigste for os er at service vores faste kunder på Fyn, så de også fremover vil opleve den samme kvalitet og kundeservice, selv når vi har travlt. Her bliver den nye moderne fabrik afgørende.

 

Odenses Borgmester Peter Rahbæk Juel udtrykker samtidig stor glæde over, at store virksomheder som Unicon investerer i kommunens vækstmuligheder:

 

- Med de mange kraner og byggepladser vi har i Odense i de her år, er det for mig helt naturligt, at Danmarks største betonanlæg nu bliver placeret i Tietgenbyen. Odenses store transformation handler netop om at gøre byen så attraktiv som muligt for både borgere og virksomheder. Derfor glæder det mig naturligvis, når virksomheder satser på Odense, siger Peter Rahbæk Juel.

 

Et prestigeprojekt

I løbet af de næste to uger skal det nye betonanlæg gennemgå en kapacitetstest. Hos danske Haarup, der er leverandør af Unicons nye betonanlæg, ser man med stolthed frem til at få sat gang i det rekordstore produktionsapparat:

 

- For os har opførelsen af dette betonanlæg været et prestigeprojekt, og vi er stolte af fabrikken. Det er det største, vi nogensinde har bygget, og vi er derfor også overbeviste om, at anlæggets ydeevne vil leve op til dette prædikat og indfri alle Unicons forventninger, siger Anders Firgaard, salgschef hos Haarup.

 

Der vil desuden blive afholdt åbent hus på det rekordstore betonanlæg cirka tre uger efter den officielle indvielse. Udover det nye betonanlæg i Odense har Unicon også fabrikker på Fyn i Glamsbjerg og Svendborg samt 35 fabrikker i det øvrige Danmark.