Betonproducenter går sammen:

Unicon udvider forretningen i Danmark

Den danske betonproducent Unicon har pr. dags dato indgået aftale med ejeren af NB Beton om køb af dele af NB Betons aktiviteter. Unicon udvider dermed netværket af betonfabrikker i Danmark og styrker samtidig sin pumpeforretning.

 

Danmarks største producent og leverandør af færdigblandet beton, Unicon, har indgået aftale med stifter og ejerleder hos NB Beton, Niels Bräuner, om køb af dele af NB Betons aktiviteter. Unicon overtager således NB Betons fabrik i Skovby uden for Aarhus og køber 49 procent af anparterne i NB Beton ApS, der ejer en fabrik i Ejby på Fyn.

Dermed udvider Unicon netværket af betonfabrikker i Danmark og styrker samtidig sin pumpeforretning, hvilket cementerer virksomhedens position som Nordens førende producent og leverandør af færdigblandet beton.

- Vi er efter en god og grundig dialog med ejerleder i NB Beton, Niels Bräuner, blevet enige om overtagelse af dele af NB Betons aktiviteter i Jylland og på Fyn. Vi er gennem denne dialog blevet bekræftet i, at vi deler de samme værdier, og samtidig har Niels formået at skabe en utroligt sund og veldrevet betonforretning, der har et solidt ry i markedet og gode relationer til kunderne, siger direktør Casper Mathiasen fra Unicon og uddyber:

- For Unicon betyder den delvise overtagelse, at vi udvider vores netværk af fabrikker yderligere og kan udnytte en række af de synergier, der allerede findes mellem os og NB Beton. Pumpeforretningen i NB Beton adskiller sig en del fra vores egen, og vi kan således udfylde nogle huller hos os selv, der betyder, vi i endnu højere grad kan servicere vores kunder uanset type af opgave. Vi ser det derfor også som et vigtigt bidrag til Unicons forretning, hvor vi har som ambition at cementere vores position som markedsleder inden for færdigblandet beton i Danmark.

NB Beton, der er en af de større producenter af færdigblandet beton på det danske marked, er stiftet af ejerleder Niels Bräuner i 1985, og virksomheden beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere på fabrikkerne i Skovby og Ejby. De to betonværker har en samlet årlig kapacitet på ca. 150.000 kubikmeter beton og dækker et stort geografisk område i Jylland og på Fyn.

- Jeg er glad for at kunne indgå et samarbejde med Danmarks førende producent og leverandør af færdigblandet beton og videregive dele af NB Betons aktiviteter til Unicon. Der er tale om en virksomhed, der er bygget på sunde værdier og værner om kunderne på samme måde, som vi selv gør. Samtidig fremtidssikres NB Beton med styrkede kompetencer, der tager højde for de skærpede krav, vi blandt andet oplever i forhold til bæredygtighed i branchen. Derfor er jeg også overbevist om, at vi sammen med Unicon vil skabe endnu bedre betingelser for NB Betons kunder i fremtiden, siger stifter og ejerleder i NB Beton, Niels Bräuner.

Unicon producerer omkring 1 million kubikmeter beton årligt i Danmark og har mere end 350 ansatte fordelt på virksomhedens 33 fabrikker rundt om i landet.

 

Fakta om NB Beton

 • NB Beton er stiftet af ejerleder Niels Bräuner i 1985.
 • Niels Bräuner, uddannet murer i 1972 og senere kloakmester i 1984, stiftede i første omgang et murerfirma, men siden udviklede NB Beton sig til at være betonproducent.
 • I 1985 køber Niels Bräuner sin første betonkanon, og i 1987 etablerer han betonfabrikken i Skovby uden for Aarhus.
 • I 2000 udvider Niels Bräuner aktiviteterne med etableringen af en betonfabrik i Ejby på Fyn.
 • NB Beton beskæftiger ca. 50 medarbejdere på fabrikkerne i Skovby og Ejby.
 • NB Betons kundekreds består hovedsageligt af tømmerhandler, små- og mellemstore bygmestre og entreprenørfirmaer. Virksomhedens to betonværker har en samlet årlig kapacitet på ca. 150.000 kubikmeter beton og dækker et stort geografisk område i Jylland og på Fyn.

 

Om Unicon A/S

 • Unicon, der er stiftet i 1926, er Danmarks ældste og største producent og leverandør af færdigblandet beton.
 • Unicon har 33 fabrikker, mere end 350 medarbejdere og ca. 200 betonbiler og -vogne fordelt over hele landet.
 • Virksomheden producerer årligt mere end 1 million kubikmeter beton.
 • Unicon ejer desuden grusgravsvirksomheden Kudsk & Dahl, der leverer tilslagsmateriale til Unicons betonblandinger.
 • Unicon er en del af Aalborg Portland Holding, som er ejet af italienske Cementir Group.

 

For yderligere oplysninger:

 • Presseservice (herunder foto, tekst, kontakt mv.): Publicity, att.: Jeppe Hostrup, tlf. dir. +45 26 37 14 34 og hostrup@publicity.dk