Unicon donerer beton til Elephant Parade i København

Unicon donerer beton til Elephant Parade i København

Fra 1. juni og indtil d. 25. august 2011 vil bybilledet mange steder i København være noget anderledes end man er vant til – pludselig vil der være elefanter, hvor der ikke plejer at være elefanter.

De ca. 100 elefanter der står på gader, torve og i parker er dekoreret af en lang række kunstnere, herunder bl.a. HKH Prinsgemalen, Bjørn Nørgaard, Troels Trier, Leif Sylvester, Marco Evaristii. Efter udstilling bortauktioneres elefanterne hos Bruun Rasmussens Kunstauktioner, og overskuddet går til bevarelse af den asiatiske elefant.

Unicon har doneret beton til støbning af ca. 100 betonfundamenter, som sikrer at elefanterne står godt og sikkert under udstillingen. Selve støbningen af fundamenterne er udført af Pihl & Søn A/S.

 

Unicons elefant
Som sponsor for Elephant Parade har Unicon vores egen sponsor elefant ved navn Elephas Maximus, som er udsmykket af billedkunstneren Maria Bojsen. Maria er uddannet fra Fyns Kunstakademi 2011, og hun arbejder med strukturer og former fra naturen som inspiration. Elefanten er udstillet i Kongens Have.maria_bojsen_lowres_715Elephant Parade’s mission
Det er Elephant Parade’s mission at blive verdens største finansielle støtteorganisation til fordel for den asiatiske elefant, der er truet af udryddelse; og paraden er blevet en succes. Inden for de seneste tre år er der blevet rejst ca. 52 mio. kr. på de auktioner i Europa, hvor kunstelefanterne efterfølgende er blevet solgt. Det har medført, at hundreder af levende elefanter i Asien er blevet reddet og kureret.

Elephant Parade Copenhagen 2011 er en del af den internationale Elephant Parade, der tidligere er løbet at stablen i bl.a. London, Amsterdam, Antwerpen og Rotterdam. Senere på året vil tilsvarende Elephant Parades finde sted i Milano og Singapore.

Links:
Elephant Parade Copenhagen
Elephant Parade International
Maria Bojsen
Facebook