BYGHERRE / ARKITEKT

IN-SITU BETON = ARKITEKTONISK FRIHED

Bygninger udført i insitu beton har en lang række fordele sammenlignet med traditionelt element-byggeri, både statisk og arkitektonisk:

  • Stor stabilitet og robusthed i konstruktionen
  • Høj fleksibilitet i fremtidig anvendelse/ombygning af bygningen
  • Mulighed for slankere konstruktioner og større etagehøjde
  • Særdeles gode lyd- og brandegenskaber for konstruktionen

Nedenfor er samlet en række publikationer og artikler der fortæller om de mange gode egenskaber som insitu beton har.


Frihed til individuelt byggeriFabriksbetongruppen og Forskallingsgruppen under Dansk Byggeri har sammen lavet en brochure om de mange fordele der er ved at bygge med insitu beton.

I denne publikation belyser vi derfor gennem to konkrete byggeprojekter, hvorfor in-situ beton med stor fordel kan anvendes langt ud over fundamenter, lysskakter og andre enkle konstruktioner.

For at hjælpe bygherre, arkitekt og ingeniør med at træffe det optimale valg har vi desuden samlet de mest udbredte misforståelser og fordomme, når det gælder in-situ beton.

Download: Frihed til individuelt byggeri

forside_betonfolder_245

Fordomme skal afløses af viden – Pladsstøbte etagedæk contra elementdækDet har i mange år været en generel opfattelse i byggebranchen, at insitu byggeri er dyrere end element byggeri. Men er det nu også sandt? Hvad koster et færdigt etagedæk udført i elementer egentlig pr. kvadratmeter? Og hvad koster et tilsvarende dæk udført i in-situ?

Artiklen påviser en række fordele ved insitu-dæk generelt og efterspændte insitu-dæk i særdeleshed, og konkluderer, at insitu-dæk sagtens kan konkurrere på prisen i forhold til element-dæk.

Download: Fordomme skal afløses af viden – Pladsstøbte etagedæk contra elementdæk

artikelforside_-_efterspaendt_beton_245

 

Optimér betonkonstruktioner med forspændt armeringFlere burde overveje at bruge spændt armering i forbindelse med optimering af betonkonstruktioner.

Det mener chefrådgiver Hans Henrik Christensen fra Rambøll, der er en af landets mest erfarne rådgivere, når det gælder betonbroer. “Efterspænding bruges i stort omfang i forbindelse
med betonbroer i Danmark. Men der er generelt gode muligheder for at optimere og slanke mange typer af betonkonstruktioner ved at arbejde med spændarmering”, siger Hans Henrik Christensen, der i 2009 blev hædret med den danske bro- og tunnelpris, som uddeles i fællesskab af Nordisk Vejforum og den danske afdeling af IABSE (International Association for Bridge and Structural Engineering).

Særtryk fra Bladet Beton, nr. 2/2010.

Download: Optimér betonkonstruktioner med forspændt armering 

forside_artikel_245

 

Beton i nye former – SEB ISEB Bank & Pensions domicil på Kalvebod Brygge i København er en ren showcase for de mange muligheder der er konstruktionsmæssigt og arkitektonisk, når man vælger at bygge med insitu beton.

Frit udkragede betondæk i organiske former; slanke, bjælkefri etagedæk med næsten ubegrænset indretningsmulighed og stort lysindfald.

Download: Beton i nye former

artikel_-_beton_i_nye_former_245

 

Den indre skønhed vises frem – SEB IISEB Bank & Pensions domicil på Kalvebod Brygge i København er en ren showcase for de mange muligheder der er konstruktionsmæssigt og arkitektonisk, når man vælger at bygge med insitu beton.

Rå eksponeret beton i trappetårnene, højglanspoleret beton i gulvene og et udendørs bjerglandskab der rejser sig 7 meter over terræn i lys beton er bare nogle af eksemplerne på de mange spændende detaljer.

Download: Den indre skønhed

artikel_-_den_indre_skoenhed_245