Betonworkshop – Karolinelund i Aalborg

Betonworkshop - Karolinelund i Aalborg

Karolinelund i Aalborg får kreativ betonkunst i hvid beton fra Unicon

350 studerende fra Aalborg Universitet (AAU), University College Nordjylland (UCN) og AMU Nordjylland mødes i denne uge (43) for sammen at fremstille 36 betonemner, der skal sætte deres præg på Aalborgs nye folkepark. De mange studerende mødes til en såkaldt betonworkshop, hvor betonens mange anvendel-ser er på skemaet, og i grupper á ti går de studerende sammen på tværs af uddannelser for hver at lave et emne i beton. Og betonemnerne bliver ikke bare gemt væk på et fjernt lager, når de er ude af støbeformene, nej de får derimod en prominent placering i Aalborgs bybillede, nemlig i den tidligere tivolipark, Karoline-lund, og temaet for workshoppen er derfor “Karolinelund i Bevægelse – betonforlystelser”.

De studerende skal både lave betonemner, som skatere i Karolinelund kan bruge til at lave tricks på, og de skal lave genstande, der refererer til de byhaver, der er i Karolinelund. Og på programmet er også figurer, der lægger op til ophold og leg på området. Den 8. november 2013 holder Karolines Venner officiel fejring af, at betonemnerne er kommet på plads i Karolinelund.

Unicon leverer hvid beton om torsdagen (UNI-Light Classic) på AMU Nordjylland, som de studerende med stor iver henter i trillebør og efterfølgende udstøber den kreative form, som de har konstrueret i løbet af dagene

Betonworkshoppen er sponsoreret af Dansk Byggeri / Dansk Beton, Dansk Betonforening, Aalborg Portland, Unicon og Byggeriets Uddannelsesfond.

Billederne i denne artikel er fra sidste års betonworkshop