50 års udvikling – og Unicon ruller videre…

50 års udvikling - og Unicon ruller videre...

Kristian Hindhede startede i 1920’erne KH Beton, Danmarks og Europas første fabrik til fremstilling af færdigblandet beton. I dag er virksomheden Danmarks største leverandør af fabriksbeton, under navnet Unicon.
I 1930 udviklede Kristian Hindhede den første roterbil i Danmark, som kunne rumme 1,25 m³. Siden har udviklingen af rotorbiler fulgt den generelle udvikling af lastbiler i Danmark, og Unicons roterbiler kan i dag rumme op til 11 m³.

Palle Iversen have sin første arbejdsdag hos Unicon i 1964, og i juni måned 2014 blev Palle Unicons første 50 års jubilar.

Til jubilæumsreceptionen d. 16. juni 2014, havde Teknisk Museum i Helsingør venligst udlånt den roterbil, som Palle startede med at køre som betonchauffør i 1966. Bilen blev i sin tid skænket museet af Unicon, men i juni 2014 var den for en stund hjemme igen. Det var et overraskende og glædeligt gensyn for dagens jubilar, der i dagens anledning kørte en tur rundt på værket i Hedehusene.

dsc_5262

Roterbil anno 1966

Den udlånte bil er forsynet med håndsving med kædetræk til at vippe tromlen og låg, så betonen ikke løber ud under kørsel. Bilen kan rumme 2,5 m³ beton, kører på benzin og bruger ca. 250 liter pr. dag. I dag kører Unicons biler på diesel og bruger væsentligt mindre brændstof på trods af, at de rummer 3 til 4 gange så meget beton.

Palle Iversens lange indsats i Unicon blev kronet med overrækkelsen af den Kongelige Belønningsmedalje for fortjenstfuld ansættelse gennem 50 år.

dsc_5342

Betonchauffør, Palle Iversen ved jubilæumsreception med den Kongelige Belønningsmedalje